Europees Kampioenen klaar voor WK in Verenigde Staten

Ze zijn er helemaal klaar voor! Erwin en Maurice stappen 10 augustus op het vliegtuig om zaterdag 12 augustus deel te nemen aan het Wereld Kampioenschap KanJam in de Verenigde Staten. De dinsdag voor hun vertrek presenteerden de heren – samen met hoofdsponsor Hollandia Bicycles – tijdens een persmoment vol trots hun nieuwe teamkleding. In Hollands oranje gaan de Europees Kampioenen zaterdag de strijd aan met de andere deelnemende teams. Na het persmoment spraken wij Erwin en Maurice tijdens één van hun laatste trainingen voor het WK.

 

Wat maakt ‘Team Battum’ zo’n goed team?

Ze zijn allebei ontzettend fanatiek! Erwin: “We houden van het spelletje, maar als we meedoen willen we ook graag winnen. Dat we allebei een winnaarsmentaliteit hebben maakt dat we elkaar kunnen blijven motiveren om het uiterste eruit te halen.” Dat bleek wel tijdens de finale van het Europees Kampioenschap vorige maand! Erwin en Maurice stonden twee punten achter maar wisten toch te winnen met 4-2.

Erwin en Maurice spelen inmiddels al een tijdje samen en zijn goed op elkaar ingespeeld. Maurice was de eerste die met het spel in aanraking kwam: “Zo’n drie jaar geleden zocht ik naar een leuke activiteit voor de plaatselijke tennisvereniging en kwam uiteindelijk uit op KanJam. Al snel erna hoorde ik van het bestaan van het Europees Kampioenschap. Erwin en ik fietsen regelmatig samen en zijn daar altijd fanatiek mee bezig, daarom dacht ik al snel aan hem als teamgenoot voor KanJam.”

 Team Battum Practicing

Team Battum: veel succes!

Tijdens het EK werd Team Battum aangemoedigd door hun trouwe fanbase.  Een aantal van deze fans (familieleden) gaan ook mee naar het WK in de Verenigde Staten om Erwin en Maurice aan te moedigen. KanJam Europe wenst team Battum heel veel succes. Zet ‘m op heren!